Op reis!

Op reis!

Waar ik vorig jaar veel toffe shoots heb gedaan en zowel goed eindige als begon heb ik dit jaar ik nog amper gefotografeerd. Dat is natuurlijk een doodzonde, maar het heeft een reden. Ik was druk bezig met de voorbereidingen van een fotoreis en nadenken over wat fotografie nou eigenlijk voor mij is… Maar deze blog gaat over het eerste.

Vorig jaar ben ik in maart naar Noorwegen geweest. Dat beviel me uitstekend. De foto’s daarvan kun je hier terugvinden. Het was vervolgens een makkelijke beslissing om ook dit jaar weer een fotoreis te maken. Dit keer naar IJsland. Het land dat ik eigenlijk vorig jaar al wilde bezoeken maar wat gewoon net even niet uit kwam. Nu wel en ik kijk er erg naar uit.

Op zo’n fotoreis kun je je op honderd manieren voorbereiden. Ik houd er niet van om voor onvoorziene omstandigheden te komen staan.

Mijn voorbereidingen bestaan voornamelijk uit fotografische vragen. Natuurlijk moet ik warm en droog blijven, maar ik ga om foto’s te maken. Ik wil dus goed weten wat ik kan verwachten op de locaties die ik ga bezoeken en bedenk me met wat voor foto’s ik thuis wil komen. Welke foto moet ik maken wil het voor mij een geslaagde reis zijn? Welke foto’s hebben andere op deze locaties al gemaakt? En hoe kan ik mijn eigen blik op die locatie loslaten? Welke (nieuwe) technieken wil ik oefenen en waarom?

Op deze vragen heb ik inmiddels een antwoord in mijn hoofd.

Ik vertrek over ruim een week en ik ben van plan deze reis eens wat beter te documenteren en te delen.

There are no comments